Als er een bericht in de media verschijnt waar een telefoon in voor komt, moet ik het lezen en bewaar ik het in een speciale map. En er komt best heel wat voorbij.
Bijna weekend. Een goed moment om er een aantal, dit is slechts een greep uit het aanbod, met jullie te delen😊
Het paard als het veiligste vervoersmiddel voor telefoonverslaafden.
Bron: De Volkskrant : Link naar hele artikel: https://www.volkskrant.nl/a-b549d655
Ik ben nog steeds niet gewend aan ruiters die in het zadel over hun telefoons gebogen zitten. Als paarden zich tegenwoordig ergens in de Nederlandse natuur stapsgewijs voortbewegen, kun je er donder op zeggen dat de ruiters hun sociale media aan het checken zijn. Een tijdje terug zag ik een stoet van zeven paarden met daarop zeven vrouwen met zeven smartphones.
Op dat moment dacht ik: ‘Wat zijn jullie toch stom! Mogen jullie eindelijk in de natuur paardrijden, zitten jullie toch weer op die rottelefoons.’ Ik ben daar milder over gaan denken sinds ik besef dat het beter is dat mensen op een paard hun telefoon pakken dan op een fiets of aan een autostuur. Welbeschouwd is het paard het veiligste vervoermiddel voor telefoonverslaafden. Appende ruiters profiteren in het verkeer altijd van een paar extra ogen. Er zouden zeker minder fietsers op de eerste hulp belanden als appende mensen bij het naderen van een rotonde in plaats van een autostuur teugels in hun hand zouden houden. Paarden kijken wel uit. In Oost-Europese dorpen zie je nog steeds paardenkarren waarin beschonken mannen liggen. Hun paarden kennen de weg naar huis, en rijden altijd veilig.
Welbeschouwd is het paard het veiligste vervoermiddel voor telefoonverslaafden
Smartphoneverbod in het openbaar.
Bron De Telegraaf: link naar het hele artikel: Frans dorpje verbiedt gebruik van smartphone in het openbaar na referendum
Scrollen op je smartphone is vanaf nu verboden op straat in het Franse dorpje Seine-Port, dat op zo’n vijftig kilometer ten zuiden van Parijs ligt. Een meerderheid van de iets minder dan 2000 inwoners van het dorp stemde tijdens een referendum voor deze bijzondere maatregel.
Zowel volwassenen als kinderen mogen vanaf nu niet meer op hun telefoon zitten wanneer ze over straat lopen, met anderen op een bankje in het park zitten, aan het winkelen zijn of aan het eten of drinken zijn in cafés en restaurants. Ook ouders aan de schoolpoort mogen het toestel daar in de toekomst niet meer uit hun zakken halen. Als je de weg kwijtraakt, wordt door de gemeente verwacht dat je op straat de weg vraagt.
Aan winkeliers wordt gevraagd om stickers op hun ramen te kleven waarop een smartphone te zien is met een rode streep erdoor.
De gemeente heeft daarnaast ook richtlijnen opgesteld voor smartphonegebruik binnenshuis. Ouders die hun kinderen jonger dan 15 jaar geen smartphone geven, kunnen van de gemeente gratis een ’old-fashioned’ model krijgen waarmee je alleen kan bellen.
54% van de mensen die deelnamen aan het referendum stemden voor het verbod.
Werkgevers mogen buiten werktijd niet bellen.
Bron: Het AD: link naar hele artikel: https://www.ad.nl/economie/doei-baas-mij-niet-bellen-australie-maakt-einde-aan-irritante-telefoontjes-van-werkgevers~a8d1c7b49/
‘Doei baas, mij niet bellen’, Australië maakt einde aan irritante telefoontjes van werkgevers
Op je vrije dag ongestoord genieten van je vrijheid zonder dat je lastiggevallen wordt door je baas. In Australië gaan ze er speciaal de wet voor aanpassen. Inwoners werken elk jaar gemiddeld zes weken onbetaald over en dat moet stoppen, vinden politici. ,,Die tijd is van jou. Niet van je baas.”
In die wet is vastgelegd dat medewerkers het recht op onbereikbaarheid krijgen. Dat moet hen beschermen tegen stress en moordende werkdruk, tegen het risico op een burn-out en andere gezondheidsklachten. Werkgevers die hun personeel blijven lastigvallen buiten de werkuren lopen het risico op forse boetes. Het ‘recht om de verbinding te verbreken’, zoals dat daar officieel heet, moet de rechten van Australische werknemers beschermen en moet helpen om ‘het verstoorde evenwicht tussen werk en het privéleven te herstellen
Frankrijk gaf werknemers al jaren geleden het recht om zich na het uitklokken onbereikbaar te houden. Franse werkgevers en werknemers moeten daarover afspraken maken. Nu gaat dus ook Australië overstag.
Chinezen erg innovatief als iPhone smokkelaars.
Bron: De Volkskrant : Link naar hele artikel: https://www.volkskrant.nl/kijkverder/v/2023/de-schallmaier-index-chinese-smartphone-smokkelaars~v1011085/
De douane in China heeft de handen vol aan het ontmaskeren van smartphone-smokkelaars. Vooral iPhones zijn populair, leest Frank Schallmaier in de informatie die de Chinese douane bij haar smokkelfoto’s voegt. Betrapte smokkelaars zijn overwegend man, maar een van de grootste vangsten was bij een ‘zwangere’ vrouw. Die had in haar nepbuik negentig smartphones verstopt
Onherkenbaar voor je mobiele telefoon.
Bron: De Volkskrant : Link naar hele artikel: https://www.volkskrant.nl/a-bd248cd5
Als ik volgens mijn telefoon de verkeerde bril op heb, herkent hij me niet. Of als ik een muts draag
Iedereen weet inmiddels dat je nooit per ongeluk je telefooncamera op de selfiestand moet aanzetten terwijl je zit te poepen. Want dan zie je je hoofd in zijn natuurlijke staat, en dat is niet wat je wil. Alle onderkinnen, de wallen, de binnenkant van
Een aanverwant telefooneuvel waar ik nooit iemand over hoor, maar waar ik zelf veel last van heb, is niet herkend worden door je eigen telefoon. Mijn kinderen, die het belachelijk vonden dat ik geen beveiligingscode en geen gezichtsherkenning op mijn telefoon had, stelden dat in.
Maar dat herkennen, dat gebeurt de helft van de tijd niet, en daar ga ik dan redenen voor verzinnen. De afgelopen week had ik een flinke griep, dus daarom herkende mijn telefoon me niet, dacht ik. Maar het gebeurt veel vaker. Als ik volgens mijn telefoon de verkeerde bril op heb. Als ik een muts draag. Als ik in de wind heb gefietst. Als mijn neus rood is van de kou. Althans, al die verklaringen verzin ik voor al die keren dat de gezichtsherkenning niet werkt en mijn telefoon mij heel pedant de toegang weigert.
4 miljoen Nederlanders willen stoppen met social media
Bron: Het AD : link naar hele artikel: https://www.ad.nl/tech/meer-dan-vier-miljoen-nederlanders-willen-stoppen-met-sociale-media-maar-doen-dat-niet~a01676cd/
Meer dan vier miljoen Nederlanders willen stoppen met sociale media, maar doen dat niet. Nederlanders voelen massaal een gevoel van onbehagen door het gebruik van sociale mediaplatforms, blijkt uit nieuw onderzoek. Ze vinden het continu scrollen tijdverspilling en stellen zelfs dat het een gevaar vormt voor ons geestelijk welbevinden. Toch blijft het aantal gebruikers van online platforms maar groeien.
De cijfers in het Nationale Social Media Onderzoek 2024, dat vandaag verschijnt, liegen er niet om: 6,3 miljoen Nederlanders vinden dat sociale media een gevaar vormen voor ons mentaal welzijn. Onder hen veel ouders. 2,2 miljoen Nederlanders voelen zich daadwerkelijk minder gelukkig door al dat appen en scrollen.
De generatie Z (15-28 jaar) en de millennials (29-44 jaar), zitten het meest op sociale media én zijn het minst vaak blij met het gebruik. Meer dan 4 miljoen Nederlanders denken er weleens aan om te stoppen met Facebook, Instagram of andere platforms, maar doen dat nauwelijks.
Sterker nog, inmiddels scrollen 14,3 miljoen mensen erop los, vijf jaar geleden was dat nog een miljoen minder. Met name de leeftijdsgroep van 20 tot 39 jaar is meer platforms gaan gebruiken, en Nederlanders onder de 40 zijn dagelijks nóg actiever geworden.
Enorme tegenstelling
Hoofdonderzoeker van Newcom Research & Consultancy Tim Jonker constateert een enorme tegenstelling: ,,Vooral jonge mensen zitten elk jaar langer op sociale media en maken gebruik van steeds meer platforms, terwijl deze generaties zich echt minder blij voelen.’’
Geef een reactie